Inici » Àgora » El COEAC participa a la 2a edició del Congrés BIT a Lleida

El COEAC participa a la 2a edició del Congrés BIT a Lleida

El COEAC participa a la 2a edició del Congrés BIT a Lleida

El COEAC ha donat suport, un cop més, al Congrés BIT, que organitzen el DACC, l’Ajuntament de Vic i la Fira de lleida. Aquesta 2a edició de Lleida ha tingut lloc els dies 28 i 29 de setembre de 2023, al Palau de Congressos La Llotja de Lleida. Diversos companys i companyes van assistir al congrés.

El company Fernando Ortega, president de la Comissió d’Indústries Agroalimentàries del COEAC, ha participat com a moderador en una de les taules rodones que s’han fet en el marc del Congrés BIT, que tractava sobre la “Proteïna Alternativa, Processos i Tecnologies de Transformació”, i que va comptar amb les ponències de Jordi Arqué, Javier Cao Val i Michael Davis.

Algunes de les conclusions a les quals es va arribar durant la taula rodona van ser les següents:

  • La denominada “proteïna alternativa” en les diferents elaboracions, orígens i presentacions és una opció més dins del divers mercat d’alimentació al qual té accés el consumidor dins del ventall general de productes.
  • La proteïna alternativa està sent utilitzada i anirà en augment dins de diferents elaboracions com a ingredient de substitució en un clar concepte B2B, fet que obre un important mercat a empreses dedicades a ingredients, additius, etc.
  • Hem d’optar per matèries primeres properes (local i proximitat) que ajudin a ser competitius a l’escandall, és per això que incentivar la plantació o sembra de varietats autòctones a aquest efecte generarà un important mercat d’aprovisionament.
  • La necessitat d’avaluar en planta pilot la idea o concepte inicial de la persona emprenedora és un pas d’assegura l’èxit productiu i disminueix la probabilitat de fracàs en la escalabilitat necessària.
  • S’està investigant i apostant per noves tecnologies que compleixin amb la sostenibilitat sobretot en l’àmbit de l’eficiència (intensificació sostenible).
  • Quan es dissenya un projecte, es tenen en compte l’aprofitament dels residus o subproductes per a la valoració i per tant repercussió positiva com a valor afegit a l’escandall final.

6È FÒRUM AGROALIMENTARI RÀDIO LLEIDA

A partir del minut 2:08:58 d’aquest vídeo podreu veure la taula rodona, gravada per la cadena SER Catalunya.

     

Share This Post