Inici » Àgora » El IV Premi Alimentem el Món és pel projecte “RECOOPEREM. Sostenibilitat alimentària Vallès Occidental”

El IV Premi Alimentem el Món és pel projecte “RECOOPEREM. Sostenibilitat alimentària Vallès Occidental”

El IV Premi Alimentem el Món és pel projecte “RECOOPEREM. Sostenibilitat alimentària Vallès Occidental”

IV Premi Alimentem el Món: RECOOPEREM. Sostenibilitat alimentària Vallès Occidental

El passat divendres 24 de novembre, el Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya (COEAC), en el marc de l’AgroGala, va comunicar i va fer entrega del quart premi Alimentem el Món, que organitza amb el patrocini de Caixa d’Enginyers. L’objectiu d’aquest premi és fomentar la sostenibilitat en tots els àmbits, mediambiental, econòmic i social, i alhora reconèixer l’esforç per assolir un model de producció alimentària més eficient i per contribuir a fer front als nous reptes del sector agroalimentari.

En aquesta quarta edició del Premi Alimentem el Món, el Jurat ha concedit el guardó a “RECOOPEREM. Sostenibilitat alimentària Vallès Occidental”, un projecte impulsat pel Consell Comarcal del Vallès Occidental que consisteix a impulsar iniciatives vinculades a la recuperació d’aliments en condicions per al consum humà tot creant nous models de circularitat dels residus i dels aliments ja sigui en l’àmbit d’acció social com també d’orientació social o de cerca de noves oportunitats de negoci i ocupació.

En definitiva, el projecte té com a objectius: reduir el malbaratament alimentari, especialment en l’àmbit escolar, donar suport als projectes en favor de la inclusió social dels municipis de la comarca col·lectius de risc social i/o econòmic, reduir l’impacte mediambiental general al llarg de la cadena de producció i consum dels aliments, afavorir la col·laboració entre diferents agents socials de la comarca, generar circuits locals de distribució d’aliments i fomentar l’economia circular. L’objectiu del Consell Comarcal del Vallès Occidental és poder continuar expandint el projecte Recooperem i augmentar així els centres d’aprofitament involucrats.

La tresorera del COEAC, Paquita Escoi, i el Director de Banca Corporativa del Grup Caixa d’Enginyers, Jaime Asián, van entregar el premi a la gerent del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Núria Carrés Bordes, i la Cap de l’Àrea de Drets Socials, Fina Ramoneda González.

Posteriorment, les guardonades van fer un breu discurs d’agraïment, en el qual van donar les gràcies tant al COEAC com a Caixa d’Enginyers pel Premi i van aprofitar per destacar la tasca social que impulsen des del Consell Comarcal del Vallès Occidental.

Fotografies de l’acte d’entrega de premis

     

Coneix el projecte premiat

Notícies relacionades

 

 

 

 

 

   

Share This Post