Què passaria si poguéssim aprofitar el poder de la innovació tecnològica per ajudar a transformar els sistemes alimentaris mundials?
Per a l’any 2050, els sistemes alimentaris mundials hauran alimentar de forma sostenible i nutritiva a més de 9.000 milions de persones, alhora que s’oferiran oportunitats econòmiques tant en les comunitats rurals com urbanes. No obstant això, els nostres sistemes alimentaris no arriben a aquests objectius. Es necessita una transformació sistèmica a una velocitat i escala sense precedents. Al mateix temps, la Quarta Revolució Industrial està impulsant innovacions tecnològiques disruptives en molts sectors. Els sistemes agrícoles i alimentaris han trigat a beneficiar-se d’aquests desenvolupaments: el sector està molt endarrerit pel que fa a aprofitar el poder de la tecnologia i fer-la àmpliament accessible.
Aquest informe, desenvolupat pel Fòrum Econòmic Mundial en col·laboració amb McKinsey & Company, identifica les innovacions tecnològiques emergents que tenen el potencial d’impulsar un progrés ràpid en la sostenibilitat, inclusivitat, eficiència i impacte en la salut dels sistemes alimentaris per assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible. Centrant-se en 12 aplicacions tecnològiques clau, estima els beneficis concrets que podrien oferir-se en termes d’ús reduït d’aigua, emissions de gasos d’efecte hivernacle i malbaratament d’aliments; augment de la productivitat i els ingressos dels agricultors; i reducció de l’obesitat i la desnutrició dels consumidors. Destaca els importants beneficis econòmics, ambientals i de salut que es podrien realitzar mitjançant l’àmplia adopció de determinades tecnologies i accions habilitadores. Reconeix que la tecnologia és només una d’un ampli ventall de solucions que cal aplicar conjuntament per transformar els sistemes alimentaris i que cal un enfocament de “lideratge de sistemes” per involucrar a tots els interessats cap a aquest objectiu compartit.
Llegeis l’informe: WEF_Innovation_with_a_Purpose_VF-reduced
Visió general: innovació amb un propòsit
Font: World Economic Forum