“Fem un beure amb la ciència” és el Cicle de xerrades que impulsem des del Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya (COEAC), conjuntament amb l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA).
L’objectiu és crear un espai de trobada entre professionals de l’enginyeria agronòmica i de la investigació agroalimentària, perquè comparteixin els treballs i projectes que estan duent a terme i d’estableixin sinergies conjuntes que impulsin la sostenibilitat i sobirania de la producció agroalimentària.
2a jornada: “Cap a un sector agroalimentari neutre en CO2”
Aquest dimecres 24 de maig va tenir lloc la segona jornada d’aquest cicle de xerrades. Una quinzena d’assistents a la seu del COEAC a Barcelona van participar en la sessió que portava per nom “Cap a un sector agroalimentari neutre en CO2”, i que anava acompanyada per un petit pica-pica i refrigeri pels participants.
La delegada de Barcelona del COEAC, Mercè Raventós, va donar la benvinguda als assistents i va fer una breu presentació de la temàtica de la jornada i dels dos ponents d’aquesta segona sessió del cicle.
La primera ponent va ser la companya Anna Lluís, membre de la Comissió de Transició Energètica i Xoc Climàtic del COEAC i CEO de l’empresa Símbiosy, que va fer la seva presentació sobre la “valorització de la captura de CO2 en l’activitat agrària”. (Descarrega’t aquí la presentació de diapositives de la companya)
La segona ponència de la tarda va a anar a càrrec del Miquel Andón, de l’IRTA, especialitzat en la presa de dades primàries i en el càlcul d’emissions relatives a la ramaderia i a l’agricultura, que va tractar el tema de “Com millorar i mesurar la sostenibilitat del nostre sistema agroalimentari”. (Descarrega’t aquí la presentació de diapositives de la companya)
Un cop fetes les dues exposicions, els ponents i la moderadora van seure amb la resta d’assistents i va començar una taula rodona molt interessant sobre la captura de CO2 i com mesurar-la, en la qual hi va haver molta participació, gràcies a la comoditat que generava el “format de sobretaula”.
La valoració de la jornada, doncs, és molt positiva, i ja s’està treballant en les properes edicions del Cicle de xerrades Fem un beure amb la ciència, que tindran lloc a finals d’aquest any, en altres demarcacions. Aneu-vos reservant les dates:
- Dimarts 10 d’octubre, a les 18h, a la seu del COEAC a Lleida
- Dijous 26 d’octubre, a les 17:30h, a l’Escola Politècnica UdG a Girona
Consulta els ponents i les temàtiques: Programa Fem un Beure amb la Ciència 2023