Inici » Àgora » Molt bona valoració del CURS PRÀCTIC: DECLARACIÓ DE CONFORMITAT DE MATERIALS PLÀSTICS EN CONTACTE AMB ALIMENTS.

Molt bona valoració del CURS PRÀCTIC: DECLARACIÓ DE CONFORMITAT DE MATERIALS PLÀSTICS EN CONTACTE AMB ALIMENTS.

Molt bona valoració del CURS PRÀCTIC: DECLARACIÓ DE CONFORMITAT DE MATERIALS PLÀSTICS EN CONTACTE AMB ALIMENTS.

El dilluns passat, dia 6 de novembre, a la seu del Col·legi a Barcelona, va tenir lloc el “curs pràctic: declaració de conformitat de materials plàstics en contacte amb aliments” que va tenir molt bona valoració per part dels assistents, amb un grau de satisfacció general de 8, destacant entre d’altres, la utilitat del contingut del curs, així com, la qualitat de la ponent, Iratxe Sola de l’empresa Intertek, per la seva capacitació tècnica i el domini de la matèria del curs.

En aquest curs, els alumnes han pogut aprendre qüestions relacionades amb els requisits legislatius i la informació requerida, fent un repàs dels conceptes, compliments, responsabilitats, criteris i diferents mesures per aconseguir la conformitat de materials plàstics en contacte amb aliments.

Tot això amb l’ajuda de diferents exercicis pràctic com ara:

  • Com verificar si la informació aportada pel proveïdor de materials i objectes destinats a entrar en contacte amb el aliments és correcta?
  • Com seleccionar els assajos correctes?
  • Com identificar una bona declaració de conformitat?

La indústria alimentària té un paper fonamental en la protecció del proveïment nacional i internacional, essent els envasos una part crítica a contemplar.

Conscients d’aquesta importància, vam organitzar aquest curs pràctic per entendre millor els aspectes clau de la legislació relacionada amb els envasos en contacte directe amb els aliments i així poder, posteriorment, elaborar la Declaració de Conformitat dels seus productes, d’obligat compliment des del punt de vista legal i, per tant, un factor a considerar en les certificacions de seguretat alimentària dels fabricants d’aliments i d’embalatges per aliments.

L’objectiu d’aquesta formació era adquirir coneixements pràctics per confeccionar i/o interpretar correctament la Declaració de Conformitat d’un envàs o objecte plàstic per contacte directe amb aliments, donant compliment a la legislació aplicable en el sector d’envasos i embalatges i als requisits de les normes de seguretat alimentària BRC PPM, FSSC Packaging, IFS Food, BRC Food, FSSC Food.

Moltes gràcies a tots per la participació i per haver confiat en l’oferta formativa del COEAC. Mil Gràcies!!

 

 

Share This Post