Inici » Àgora » Bones aportacions a la Jornada ”Sobirania energètica o sobirania alimentària”

Bones aportacions a la Jornada ”Sobirania energètica o sobirania alimentària”

Bones aportacions a la Jornada ”Sobirania energètica o sobirania alimentària”

”Sobirania energètica o sobirania alimentària”

Són possibles les dues, malgrat competeixen per un mateix recurs?

El Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya i el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural hem organitzat conjuntament la Jornada que sota el tìtol ”Sobirania energètica o sobirania alimentària” ha tingut lloc el dia 1 d’octubre a Lleida en el marc de la Fira Sant Miquel.

La presentació de la jornada ha anat a càrrec de Domènec Vila, delegat de Lleida del COEAC i li la  Sra. Anna Barnadas, Secretària d’Acció Climàtica del Departament Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Seguidament, a la ponència principal han intervingut Anna Lluís i Arturo Sánchez, companys i membres de Comissió d’Energia del Col·legi d’Enginyers Agrònoms, que van començar la seva intervenció presentant el vídeo “L’enginyeria que alimenta el món”.

Van presentar la Comissió d’Energia i Residus del COEAC explicant les seves funcions, objectius principals i teàmtiques de futur que volen tractar.

En relació a la temàtica de la jornada van fer un repàs de conceptes i context de producció i consum actual d’energia elèctrica a Catalunya i finalment van presentar el manifest dels Enginyers Agrònoms: Volem sobirania energètica al país i alimentària.

A continuació va tenir lloc una interessant taula rodona amb la intervenció de:Sra. Anna Barnadas, Secretària d’Acció Climàtica del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Sr. Ramon Sarroca, President de la Federació de Cooperatives Agràries, Sr. Ramon Cònsola, Alcalde de Bell-lloc , Sr. Francesc Reguant, Representant del Col.legi Economistes i Sr. Guy de Maillé, Representant de Green Concept Management Ltd amb l’oportunitat de expresar els diferents punts de vista.

Ja per acabar, es va obrir un torn de paraules amb les intervencions/preguntes dels assistents. En general la valoració va ser molt possitiva arribant a la conclusió que és necessaria l’energia i l’alimentació i que les energies renovables són una oportunitat i entre tots hem de ser capassos de fer-ho bé.

Moltes gràcies a ponents per les aportacions i a assistents per la participació. Necessitem aliments i energia i les renovables són una oportunitat.

Documentació relacionada

Ponència Anna Lluís i Arturo Sánchez  aquí en pdf

Ressò als mitjans.

Article del delegat de Lleida Domènec Vila añ Especial Fira Sant Miquel del Segre (30 de setembre de 2021)

Article en pdf

 

Share This Post