Inici » Àgora » Comença la fase de participació de l’Agenda Rural de Catalunya

Comença la fase de participació de l’Agenda Rural de Catalunya

Comença la fase de participació de l’Agenda Rural de Catalunya

Un cop acabada la fase d’aportacions inicial a l’Agenda Rural de Catalunya, ara comença la fase de participació. Per aquest motiu, s’obren les inscripcions als tallers temàtics en línia, amb l’objectiu d’acabar de definir les propostes rebudes en la fase d’aportacions inicial.

Participació

Tothom qui vulgui -ja sigui a nivell individual, entitats, associacions, administracions, agents econòmics i socials-, podrà participar als diferents tallers que s’organitzen i que tractaran les següents temàtiques:

  •  18 de juny: Persones, benestar i repte demogràfic
  •  21 de juny: Transició ecològica, canvi climàtic i biodiversitat
  •  22 de juny: El territori connectat
  •  23 de juny: Sistema agroalimentari
  •   1 de juliol: Sistema forestal
  •   2 de juliol: Innovació i dinamització econòmica i social

Si hi esteu interessats/des, podeu inscriure-us-hi a través del següent enllaç.

En relació als tallers territorials, us informarem properament sobre l’obertura del període d’inscripcions i quan es realitzaran.

L’Agenda Rural de Catalunya està coordinada per la Direcció General de Desenvolupament Rural i la Comissió Redactora, formada per l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA), l’Associació Catalana de Municipis (ACM), l’Associació de Micropobles de Catalunya i el Consell Assessor de Desenvolupament Sostenible (CADS).

Actes destacats per celebrar el Dia Mundial del Medi Ambient

  •  Conferència-debat ‘Hacia una agenda urbana sustentable: retos pendientes’, organitzada per les Delegacions del Govern a Mèxic i Argentina. Hi participa el Sr. Arnau Queralt i Bassa, director del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible. Es pot seguir en directe a través del canal youtube d’Exteriors.
  •  Acte ‘Joves i Natura’, organitzat pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. Es tracta d’un acte pensat amb els joves i on ells seran els veritables protagonistes.
  •  Seminari en línia: Activa’t per la justícia ambiental. Debat sobre l’emergència climàtica i presentació de la nova edició del programa Biblioteques Sense Fronteres.

La Fundació Catalunya La Pedrera organitza el programa “Campus de ciència: Sostenibilitat i…acció!”

La Fundació Catalunya La Pedrera, amb la col·laboració del CADS, organitza el programa Campus de ciència: Sostenibilitat i… Acció!, adreçat a joves de 15 a 17 anys interessats en la sostenibilitat local i global, la protecció del medi ambient i l’aprenentatge científic. El programa, que tindrà lloc del 4 al 10 de juliol al singular entorn de Món Sant Benet, és una oportunitat perquè els i les participants es reconeguin com a actors transformadors, amb possibilitats de tenir veu i implicació per contribuir a fer front als grans reptes que ha marcat la Unió Europea, a través del Pacte Verd Europeu, i les Nacions Unides, amb l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Volum monogràfic sobre l’Agenda 2030 de la Revista IDEES

Teniu a la vostra disposició articles molt interessants sobre l’Agenda 2030 a la revista IDEES, editada pel Centre d’Estudis Contemporanis de la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració del CADS i la Càtedra de Lideratges i Qualitat Democràtica d’Esade. Podeu consultar-los mitjançat aquest enllaç.

Share This Post