Inici » Àgora » Publicat el Decret Llei que agilita els fons europeus Next Generation EU

Publicat el Decret Llei que agilita els fons europeus Next Generation EU

Publicat el Decret Llei que agilita els fons europeus Next Generation EU

El 4 de febrer s’ha publicat al DOGC el Decret llei 5/2021, de 2 de febrer, pel qual s’aproven mesures urgents per a la implementació i gestió dels fons procedents del Mecanisme de Recuperació i Resiliència i del fons REACT-EU per a l’Administració de la Generalitat de Catalunya i el seu sector públic.

Amb mesures per facilitar-hi la participació de les pimes, de les empreses de l’economia social i de sectors emergents

El Govern ha donat llum verda al decret llei pel qual s’aproven mesures urgents per garantir una gestió eficient i transparent dels fons europeus Next Generation EU, un instrument aprovat pel Consell Europeu al juliol del 2020 per fer front als danys causats per la crisi de la COVID-19. Els fons tenen un pressupost de 750.000 milions d’euros.

En aquest sentit, la norma estableix noves mesures de simplificació i agilitació de procediments administratius en quatre àmbits:

  • Contractació pública: es redueixen de terminis i se simplifiquen els tràmits.
  • Gestió pressupostària: els crèdits pressupostaris finançats hauran d’estar identificats amb un codi de fons de finançament específic.
  • Subvencions i ajuts: s’estableix la possibilitat de publicar de manera simultània les bases reguladores i les convocatòries de les subvencions. Aquesta modificació permetrà escurçar terminis.
  • Convenis i consorcis: es facilita la cooperació interadministrativa i amb el sector privat en la gestió dels fons europeus.

27 propostes opten als fons

El Govern de la Generalitat ha analitzat l’informe Next Generation Catalonia, el document lliurat per la Comissió per a l’elaboració del Pla per a la reactivació econòmica i protecció social (CORECO).

Aquest informe conté la proposta provisional de projectes catalans candidats a obtenir recursos del fons Next Generation EU.

Es tracta de 27 projectes emblemàtics seleccionats d’entre les 542 iniciatives presentades per administracions l’Administració (Generalitat i ens locals), empreses privades, consorcis i entitats del tercer sector. Els projectes s’inclouen en aquests cinc eixos:

  • Economia per la vida
  • Transició ecològica
  • Transformació Digital
  • Societat del coneixement
  • Vector transversals

Les iniciatives s’orienten a transformar l’actual model productiu català en un de més pròsper, inclusiu, resilient i sostenible.
El Govern proposa 27 projectes catalans emblemàtics per optar als recursos del fons.

Més informació

Font: GENCAT

Share This Post