Guia per a la implantació d’un sistema d’autocontrol del contingut efectiu dels aliments envasats a les petites i mitjanes empreses agroalimentàries
Edita: DARP
Amb l’objectiu d’ajudar a les empreses a implementar els requisits normatius sobre el control del contingut efectiu dels aliments envasats, el DARP ha elaborat la “Guia per a la implantació d’un sistema d’autocontrol del contingut efectiu dels aliments envasats a les petites i mitjanes empreses agroalimentàries”. És una guia que vol facilitar l’adaptació del sistema d’autocontrol del contingut efectiu dels aliments envasats als requisits previstos a la llei 14/2003 de Qualitat Agroalimentària de Catalunya.
La Guia aprofundeix en com hauria de ser l’autocontrol del Contingut efectiu dels productes envasats. Aquest document ja es mencionava a la “Guia per a la implantació d’un sistema d’autocontrol de la qualitat a les PIME’s agroalimentàries” i té com a finalitat revisar d’una manera pràctica el RD 1801/2008, pel qual s’estableixen les normes relatives a les quantitats nominals per a productes envasats i el control del seu contingut efectiu.
Aquesta Guia vol ser una eina de millora dels autocontrols que fan els operadors per oferir productes agroalimentaris de qualitat i donar les màximes garanties al consumidor sobre l’autenticitat de la informació que consta a l’etiquetatge, en aquest cas, la relativa al pes o volum dels aliments envasats.