Inici » Àgora » El COEAC present en un acte per conscienciar sobre l’aprofitament alimentari

El COEAC present en un acte per conscienciar sobre l’aprofitament alimentari

El COEAC present en un acte per conscienciar sobre l’aprofitament alimentari

El delegat de Lleida, Domènec Vila, ha assistit, aquest dijous 28 de setembre, en un acte que forma part del projecte Gastrorecup, impulsat per la xef Ada Parellada i la Generalitat, que enguany celebra la 8a edició de la iniciativa i que es presenta sumant fins a 18 restaurants d’arreu de Catalunya.

A Catalunya es llencen cada any més de 288.000 tones de menjar i 1.300 milions a escala global

Amb aquests àpats es vol conscienciar la població de l’aprofitament alimentari i de la injustificada quantitat d’aliments que es perden al llarg de la cadena alimentària. 

El projecte encoratja els restauradors a celebrar un dinar o sopar amb aliments rebutjats pel circuit comercial, a un preu simbòlic. Els plats presentats pels xefs que participen són una mostra que, amb intenció i mestria, es poden fer propostes igualment gastronòmiques amb aliments que estaven destinats a l’abocador.

El restaurant La Boscana (Bellvís) s’ha sumat al projecte Gastrorecup. El sopar es va dur a terme dijous, 28 de setembre, i va comptar amb la participació del Col·legi d’Enginyers Agrònoms, amb la representació del delegat de Lleida, Domènec Vila. En representació del DACC, a l’acte també hi va participar el company Carmel Mòdol, secretari d’Alimentació.

L’enginyeria agronòmica és una peça clau en establir procediments i mecanismes per reduir el malbaratament alimentari

L’enginyeria agronòmica participa en tota la cadena de valor agroalimentària (la producció primària, els processos de transformació, la seguretat alimentària, la gestió dels subproductes, etc.), i per tant té un paper clau en assolir els objectius de la Unió Europea sobre el malbaratament alimentari.

Més informació

     

Share This Post