Inici » Àgora » DEBAT: POLÍTICA AGRÀRIA I ALIMENTÀRIA amb representants dels principals grups polítics.

DEBAT: POLÍTICA AGRÀRIA I ALIMENTÀRIA amb representants dels principals grups polítics.

DEBAT: POLÍTICA AGRÀRIA I ALIMENTÀRIA amb representants dels principals grups polítics.

El dijous 2 de maig de 2024 va tenir lloc el Debat de Política Agrària i Alimentària organitzat pel Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya a la delegació de Lleida sota el lema “Eleccions 12 de maig al Parlament de Catalunya: Una política agrària per a la propera legislatura?”. Al debat van poder participar els diversos representants polítics amb representació parlamentària que es presenten a les eleccions del 12 de maig de 2024 al Parlament de Catalunya.

La sessió va ser moderada per la degana del Col·legi Enginyers Agrònoms de Catalunya, Conxita Villar. Els participants del debat van ser els següents:

  • PSC: Sr. Manel Ezquerra
  • ERC: Sr. Carmel Mòdol
  • Junts +: Sr. Manel Cònsola
  • Vox: Sr. Rafael Villafranca
  • CUP-DT: Sra. Emma Rojas
  • Comuns Sumar: Sr. Oriol López
  • CS: Sr. Isaac Caballero
  • PP: Sr. Joan Simeón

El debat va estructurar-se en una primera part de presentació dels convidats i d’exposició dels plantejaments bàsics a càrrec de cada una de les forces polítiques presents al debat sobre política agrària i alimentària per a Catalunya per als propers 4 anys.

A la segona part procediria el debat entre els partits allà presents on els candidats exposarien els seus posicionaments i plantejaments amb relació a temàtiques com el canvi climàtic i la sequera, les infraestructures al medi rural, relleu generacional, transferència del coneixement i burocràcia i, finalment, la llei de la cadena alimentària, política de preus i indústria agroalimentària.

Un cop escoltades les propostes, els assistents van formular diverses preguntes dirigides als candidats.

Per a finalitzar, el Col·legi va agrair la participació dels representants dels partits polítics al debat i va oferir l’assessorament professional de primer nivell que el col·lectiu conformat pels professionals de l’enginyera agronòmica els pot oferir en cas de necessitar-ho per a desenvolupar les seves tasques legislatives.

Nota de premsa

Presència als mitjans

Share This Post