Inici » Àgora » iGenium’14, la cita anual de la ingeniería, presenta els projectes més innovadors i amb més projecció futura

iGenium’14, la cita anual de la ingeniería, presenta els projectes més innovadors i amb més projecció futura

iGenium’14, la cita anual de la ingeniería, presenta els projectes més innovadors i amb més projecció futura

El 21 d’octubre iGenium reunirà els màxims representants de l’enginyeria a Barcelona

El 21 d’octubre iGenium reunirà els màxims representants de l’enginyeria a Barcelona

Barcelona, 14 d’octubre de 2014_ iGenium’14, organitzat per l’Institut d’Enginyers de Catalunya ( INEC), presenta el pròxim 21 d’octubre els 18 projectes d’enginyeria més rellevants executats durant el darrer any . La Jornada, en format de 5 taules rodones i sota el lema “L’enginyeria, projecció 2014”, mostrarà les aportacions més destacades que les empreses, professionals i universitaris han desenvolupat durant aquest any.

Pel matí, es presenten projectes universitaris, en les taules rodones Kosmos i Antropos i moderades pel periodista Pere Gaviria, i la tarda, dedicada als projectes professionals i moderats per experts de l’enginyeria.

Kosmos reuneix els projectes caracteritzats per la necessitat de transformar el medi per oferir solucions. Dins d’aquesta categoria es contemplen els treballs d’Agrònoms, Enginyeria producció hortícola; de Camins, Canals i Ports, Construcció d’un pont en el riu Flumen; de Forestals, Canvis en el paisatge d’incendis i de Mines, Estabilitat Subterrània per a pilars.
Antropos, aplega els projectes que tenen com a base el disseny d’eines i les màquines que faciliten la vida sense alterar el medi: els projectes d’Aeronàtics, Veles en vaixells amb finalitat d’eficiència energètica; de l’ICAI, Quadricòpter per a la distribució de medicaments; d’Industrials, Formula Student; de Navals, Planejador submarí i de Telecos amb una Interfície per a discapacitats.

Per la tarda d’iGenium’14 es centra en els projectes professionals de més èxit de cada una de les especialitats d’enginyeria sota les etiquetes de #sostenibilitat, #emprenedoria i #competitivitat.
Els projectes #sostenibilitat tenen com a base l’eficiència i la cura ambiental, en formen part: la Restauració zones cremades (de Forestals) , el Sistema dades energètiques de Ferrocarrils de la Generalitat (d’Industrials) i La missió espacial GAIA, disseny i fabricació dels amplificadors de potència per al radioenllaç terrestre (de Telecos). Per la seva banda, #emprenedoria recull les oportunitats de negoci a l’enginyeria, com els projectes de Construcció i exportació de vaixells (de Navals) i Disseny de vehicles (de l’ICAI) o la Teledetecció agrícola (d’Aeronàutics). L’etiqueta #competitivitat presenta els projectes de la Terminal automàtica del port (de Camins,Canals i Ports) o el Sistema de Pressions isostàtiques aplicada a la indústria alimentària (d’Agrònoms).

L’INEC que aplega totes les associacions d’Enginyeria Superior a Catalunya pretén amb iGenium fomentar els espais de coneixement i de reflexió i donar a conèixer a l’opinió pública la recerca i la innovació de l’enginyeria. iGenium’14 compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona/ Mancomunitat de Catalunya, Forestal Catalana, el Departament d’Empresa i Ocupació, la Universitat Politècnica de Catalunya, Ferrocarrils de la Generalitat, Iberpotash, Gas Natural Fenosa, Mútua dels Enginyers i Pepsico.

Informació relacionada

Share This Post