Inici » Àgora » Marc Cuesta Vendrell, guanyador del V Premi d’Excel·lència al millor Treball Final de Màster en Enginyeria Agronòmica

Marc Cuesta Vendrell, guanyador del V Premi d’Excel·lència al millor Treball Final de Màster en Enginyeria Agronòmica

Marc Cuesta Vendrell, guanyador del V Premi d’Excel·lència al millor Treball Final de Màster en Enginyeria Agronòmica

Per cinquè any consecutiu, el Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya (COEAC), amb la col·laboració i patrocini econòmic de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), ha premiat el talent i l’excel·lència dels Treballs Finals de Màster de la titulació superior de Màster en Enginyeria Agronòmica (MENAG) defensats a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària (ETSEA) de la Universitat de Lleida (UdL).

Aquest premi pretén posar en valor el talent dels alumnes que es convertiran en enginyers i enginyeres agrònomes, i ser un impuls per al seu creixement professional.

En aquesta edició, el jurat format per membres de la Junta de Govern del Col·legi i de l’IRTA ha decidit atorgar el reconeixement al company Marc Cuesta Vendrell pel seu treball. Donem l’enhorabona al guanyador pel merescut reconeixement!

També volem agraïr molt sincerament a totes les persones participants i encoratjar-les en aquesta nova etapa com a enginyers i enginyeres agrònomes. Recordeu que podeu comptar amb el Col·legi per a acompanyar-vos en aquest camí!

Treball guanyador d’aquesta edició: “Proyecto de una quesería con una capacidad de producción anual total de 94 t de queso encenizado o a la ratafía situada en Riudellots de la Selva (Gerona)”

TUTOR:

Joaquín Jesús Giner Seguí

RESUM:

“Aquest projecte final de màster té com a objectiu el disseny i el dimensionament d’una indústria elaboradora de formatge on, inicialment, s’elaboraran formatges tendres encenitzats i semicurats a la ratafia a partir de la llet produïda a l’explotació bovina del promotor.

Es disposarà de totes les instal·lacions i equipaments necessaris per poder elaborar els formatges seguint sempre la normativa vigent i obtenir-ne un benefici econòmic.

Aquest projecte cerca satisfer les necessitats dels consumidors i, alhora, transformar la llet produïda pel promotor aportant un valor afegit i assegurant un preu just de la llet.

Actualment està creixent el nínxol de mercat sensible pels productes de proximitat amb caràcter local i un preu just per al productor.

Es buscarà produir un producte amb la màxima qualitat possible, garantint sempre la seguretat alimentària i al menor cost econòmic possible.

Al document es descriuen tots els aspectes tècnics, des del dimensionament del projecte fins al sistema de seguretat alimentària que s’ha d’implantar.

Pel que fa a l’avaluació financera, s’hi analitzen diferents escenaris per garantir la viabilitat del projecte.”

Fotografies de l’acte de lliurament del Premi

L’entrega del guardó va tenir lloc en el marc de la Junta/Assemblea General d’Enginyers Agrònoms, el divendres 16 de desembre de 2022, a Barcelona.

   

Notícies relacionades

   

Share This Post