Inici » Àgora » La bioeconomia a Catalunya

La bioeconomia a Catalunya

La bioeconomia a Catalunya

El concepte de bioeconomia fa referència a la producció de recursos biològics renovables i la seva conversió i la dels seus residus en productes de valor afegit com aliments, pinsos o bioenergia. De fet, és el motor biològic de l’economia circular, aportant-hi el component renovable al cicle. Per tal de conèixer amb més detall tot el seu potencial, ACCIÓ presenta la píndola sectorial La bioeconomia a Catalunya.

Un àmbit especialment rellevant en el seu vincle amb la indústria química, a qui ofereix l’oportunitat de diversificar la seva base de matèria primera. Al mateix temps, el sector químic permet a la bioeconomia disposar de productes i solucions que tenen la seva base en productes químics. Al cap i a la fi, la integració dels processos biològics permet evolucionar la indústria química cap a un paradigma més sostenible.

Sigui com sigui, els àmbits vinculats a la bioeconomia són diversos; des de la biosalut o la bioenergia fins a la bioindústria i l’agribiotech.

Dotar d’un enfocament de bioeconomia la indústria química pot generar una riquesa addicional per a Catalunya de 270 milions d’euros per al 2020. Un benefici potencial que sorgeix d’alinear-se amb l’estratègia europea en aquest sentit, que injectarà 3.700 milions d’euros entre 2014 i 2024.

Mitjançant el finançament de projectes de recerca i innovació, les indústries basades en bio crearan noves associacions entre sectors. Tot plegat genera noves cadenes de valor com les biorefineries. Tots els detalls els trobaràs a la píndola sectorial La bioeconomia a Catalunya.

La bioeconomia a Catalunya – pdf

Font: ACCIO

Share This Post