Inici » Àgora » Les Agrupacions de Defensa Vegetal (ADV) de Catalunya celebren els 40 anys

Les Agrupacions de Defensa Vegetal (ADV) de Catalunya celebren els 40 anys

Les Agrupacions de Defensa Vegetal (ADV) de Catalunya celebren els 40 anys

Aquest any 2023 fa quatre dècades de la creació de les ADV a Catalunya.

des del COEAC volem destacar i posar en valor la feina que fan els assessors i les assessores en Gestió Integrada de Plagues.

Fa 40 anys que es van crear a Catalunya les Agrupacions de Defensa Vegetal (ADV) amb la finalitat de lluitar de forma col·lectiva contra les plagues, malalties i males herbes dels conreus. Actualment, compten amb 123 entitats i més de 200 tècnics/ques que assessoren a 22.000 productors i una superfície de més de 249.000 ha de tota mena de cultius.

Les ADVs han evolucionat gràcies a l’interès i l’esforç realitzat per productors i persones tècniques assessores, moltes d’elles enginyers i engnyeres agrònomes, les quals han apostat d’una forma clara per una agricultura amb un ús sostenible dels productes fitosanitaris i pel foment de la Gestió Integrada de Plagues i les bones pràctiques que permeten obtenir productes vegetals de qualitat amb el màxim respecte per al medi ambient.

Les ADV són clau també per mantenir un estat d’alerta i vigilància constant sobre el territori, per controlar les plagues dels nostres conreus i per prevenir l’establiment d’altres plagues foranes.

Jornada commemorativa

Per commemorar-ho, el dia 1 de desembre també es farà una jornada presencial i en línia, on s’exposarà la trajectòria de 40 anys amb les experiències i actuacions de les ADVs. Es parlarà de la història, l’actualitat i les perspectives de futur.

En acabar la jornada es farà un reconeixement a 36 assessors i assessores en Gestió Integrada de Plagues que van ser pioners/res a la dècada dels anys 80 i començaments dels 90 i que no han deixat de treballar per la sanitat vegetal dels nostres conreus.

Font: RuralCat

Documentació relacionada

Vídeo commemoratiu del 40è aniversari de les ADV

 

 

Share This Post