Inici » Àgora » QUARTA JORNADA DEL CICLE SOBRE INNOVACIÓ PER UNA AGROALIMENTACIÓ SOSTENIBLE

QUARTA JORNADA DEL CICLE SOBRE INNOVACIÓ PER UNA AGROALIMENTACIÓ SOSTENIBLE

QUARTA JORNADA DEL CICLE SOBRE INNOVACIÓ PER UNA AGROALIMENTACIÓ SOSTENIBLE

El cicle de Jornades sobre Innovació per una Agroalimentació Sostenible està organitzat pel Col·legi d’Economistes de Catalunya a través de la Comissió d’Economia Agroalimentària i de la Comissió d’Economia i Sostenibilitat conjuntament amb el Col·legi d’Enginyers Agrònoms, IRTA, ICEA i la col·laboració de CAJAMAR Caja Rural, Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida i INNO4AGRO.

4A JORNADA: “TRANSFORMACIÓ DE LA INDÚSTRIA ALIMENTÀRIA D’ACORD AMB EL ODS”

El passat dimarts 27 de setembre es va celebrar la quarta d’aquestes jornades, sota el títol “Transformació de la Indústria Alimentària d’acord amb els ODS”.

La jornada va estar introduida per la secretària tècnica de la Comissió d’Economia Agroalimentària del Col·legi d’Economistes de Catalunya, Sandra Climent Queralt, i moderada pel company i president de la Comissió d’Indústries Agroalimentària del COEAC, Fernando Ortega Mediero.

En primer lloc, hi va haver tres ponències molt interessants. La primera, titulada “La força de la innovació”, de la mà de Xavier Marcet, fundador i president en Barcelona Drucker Society. La segona ponència la va fer la companya enginyera agrònoma Anna Lluís Gavaldà, sota el nom “Bioeconomia, tancant cercles de la indústria alimentària”. L’última ponència va ser “Integrar la sostenibilitat dins de l’estratègia. Primers passos per a ser conscients del nostre impacte”, l’autora de la qual era Maria J. Herrero Salas, fundadora de Food Advisor.

Seguidament, diverses persones van explicar les seves experiències relacionades amb la temàtica de la jornada. El primer va ser Jorge Alonso Ygea, director general de Convenience Sea Food; a continuació va ser el torn d’Andrés Montefieltro, CEO i co-fundador de Cubiq Foods, i Joan Ignasi Monfort, director General de Copesco Serfrisa, va ser l’encarregat d’explicar la darrera d’aquestes experiències.

La cloenda de la jornada va anar a càrrec de Sandra Climent Queralt, que va donar les gràcies als participants, concloent que la qualitat de les presentacions havia estat excel·lent i avançant el contingut de la propera jornada del 25 d’octubre.

En el marc d’aquest cicle, al llarg de l’any s’estan abordant noves eines que la ciència i la tecnologia aporten al conjunt de la cadena alimentària a fi de fer-la més eficient, més sostenible, més circular i per oferir un producte de consum sa i segur.

       

Share This Post