Inici » Àgora » Resum de la jornada 23a. Fira d’Oli Siurana: Tendències productives i de comerç. El futur de l’OOVE.

Resum de la jornada 23a. Fira d’Oli Siurana: Tendències productives i de comerç. El futur de l’OOVE.

Resum de la jornada 23a. Fira d’Oli Siurana: Tendències productives i de comerç. El futur de l’OOVE.

Evolució de les tendències productives i de comerç sobre l’oli d’oliva verge extra a la 23a. Fira de l’Oli DOP Siurana

El passat dissabte 16 de novembre es va celebrar la 23a. Fira d’Oli Siurana a Reus, per això, el Col·legi juntament amb el DARP i amb la col·laboració de l’Escola Agrària Mas Bové, la cambra de comerç de Reus, el colmado Giner de Reus i la Cooperativa de Cambrils, van organitzar una jornada tècnica per valorar les “Tendències productives i de comerç. El futur de l’OOVE” que va tenir lloc a la seu de la Cambra de Comerç de Reus.

El delegat de Tarragona Joan Viñas va presentar la jornada, que constava de tres presentacions. La primera ponència va anar a càrrec del sr. Juan F. Hermoso, investigador de l’IRTA Mas Bové que va fer un repàs a la situació actual de la producció i la transformació en orígen, va formar als assistents també sobre els criteris bàsics per a obtenir oli d’oliva verge extra de gran nivell.

Tot seguit, la sra. Núria Queralt, propietària del Colmado Giner de Reus, va fer una ponència sobre l’evolució comercial i actuals tendències en la venda al detall,  qui va indicar que actualment es prioritza en els envasos d’oli de petit volum i alguns ja demanen olis de categoria premium, explica també que alguns consumidors són molt entessos en les característiques i la qualitat dels olis.

Per finalitzar la sessió, el sr. Fernando Sarasa, Director Comercial de la Cooperativa Agrícola de Cambrils, va informar sobre un altre tipus de comercialització d’aquest producte, en aquest cas, la evolució i tendències comercials en la venda al major o de grans produccions. Per això, va fer incís en les produccions, exportacions i evolució del preu de l’oli d’oliva a l’engròs i afectació amb l’OOVE.

Des del Col·legi volem donar les gràcies a totes i tots els participants a la jornada, especialment als ponents per donar la seva visió sobre els diferents aspectes que influeixen en la producció i comercialització dels olis d’oliva verge extra.

 

 

 

 

 

 

 

Més informació

Més informació sobre la jornada aqui.

Share This Post