Inici » Àgora » Jornada tècnica sobre paviments agroalimentaris

Jornada tècnica sobre paviments agroalimentaris

Jornada tècnica sobre paviments agroalimentaris

El dia 19 de juliol a la seu del COEAC a Barcelona es va celebrar la Jornada tècnica “Tecnologia en Paviments per a la indústria Agroalimentària i àrees de Distribució i Logística” amb la participació del grup Rinol i Beckaer.

L’objectiu de la jornada va ser conèixer els requeriments i les problemàtiques dels paviments agroalimentaris per poder oferir les millors solucions adaptades a les necessitats de les industries agroalimentàries per garantir la usabilitat, la qualitat i seguretat alimentària dels aliments i allargar la vida útil del paviment.

El fil conductor de la jornada va girar al voltant de la nova tecnologia que permet l’eliminació de les juntes de retracció, talls que es realitzen en el paviment en els sistemes tradicionals per alliberar les tensions pròpies que pateix el material, el formigó, per la retracció causada per la pèrdua de volum en perdre l’aigua de la mescla. Aquestes juntes que es eliminen són el punt de major deteriorament, desgast, i problemes de funcionament de tots els paviments, sofrint trencaments per trànsit i l’impacte de les rodes de la maquinària que circula sobre els paviments, ocasionant majors costos de manteniment, tant per la necessitat d’aplicar segellat de juntes en les mateixes, com pel desgast de la maquinària.

Així mateix, les exigències del projecte requerien l’execució d’un paviment de molt alta qualitat en el seu acabat i regularitat superficial, així com la utilització de sistemes constructius que facilitin la posada en obra i un ràpid avanç dels treballs.

Una jornada molt interessant per conèixer les novetats sobre els paviments sense juntes i posar en valor la importancia dels paviments agroalimentaris, una de les parts més importants d’un edifici industrial o logístic. Aquella on es duen a terme totes les operacions productives i de manipulat: el paviment.

 

Moltes gràcies a tots els participants!!

Share This Post