Inici » Àgora » Vols ser enginyer o enginyera voluntària? Tenim una nova petició per col·laborar-hi. T’hi animes?

Vols ser enginyer o enginyera voluntària? Tenim una nova petició per col·laborar-hi. T’hi animes?

Vols ser enginyer o enginyera voluntària? Tenim una nova petició per col·laborar-hi. T’hi animes?

Tal com ja s’ha informat altres vegades, des de l’any 2018 el Col·legi està adherit a la Comissió d’Acció social dels Enginyers Voluntaris. Fruit d’aquesta col·laboració, ja s’han posat en marxa diverses col·laboracions de companys i companyes com a voluntaris en alguna entitat sense ànim de lucre, i de tant en tant van sorgint noves necessitats.

Així, en aquests moments hi ha una nova petició del Banc dels Aliments de Barcelona, que cerca un enginyer o enginyera voluntària amb coneixements d’informàtica.

EL BANC DELS ALIMENTS CERCA ENGINYERS O ENGINYERES AMB CONEIXEMENTS D’INFORMÀTICA

El motiu d’aquesta petició és la possible col·laboració d’enginyers Informàtics amb el Banc dels Aliments a través de diferents modalitats:

 • Per a persones que estiguin a punt de jubilar-se o que s’hagin jubilat i vulguin compartir la seva experiència laboral. Posar en coneixement:
    • Possibilitat de col·laborar de forma presencial en les activitats diàries
    • Possibilitat de col·laborar en projectes concrets
    • Es demana una dedicació aproximada d’unes 10 hores setmanals.
 • Per a persones en situació activa:
    • Que vulguin participar a temps parcial en projectes (Hi ha empreses que deixen participar als seus empleats una sèrie de hores dins de l’horari de treball per a projectes d’Entitats Socials)

ENTITAT

El Banc dels Aliments de Barcelona és una Fundació privada, independent, apolítica, aconfessional i sense ànim de lucre. El seu objectiu principal es recuperar els excedents alimentaris i adquirir productes bàsics per distribuir-los entre les persones en situació de vulnerabilitat alimentària, respectant la seva dignitat.

Segons la Memòria de l’any 2021, el Banc dels Aliments de Barcelonava va atendre  a 145.000 persones a través de 330 Entitats d’iniciativa Social que es van encarregar de repartir els aliments, i el total de quilos repartits  van ser 23.130.000. Actualment hi col·laboren uns 200 voluntaris que aporten la seva experiència, de forma presencial i periòdica uns dies a la setmana o altres en forma de projecte.

L’Àrea TIC està formada per Lloc de Treball i Comunicacions, Aplicacions i Processos, Entorn Web i Portal Intranet, i la part de Seguretat Informàtica. La Transformació Digital implica iniciar varis projectes pròximament per a poder garantir l’agilitat en les prestacions del Banc dels Aliments.

El nombre de persones voluntàries actuals amb  experiència professional tècnica no els permet assolir els projectes previstos.

Més informació

Les persones que hi estigueu interessades, o que vulgueu sol·licitar més informació, us podeu posar en contacte amb: Montse Hita (al telèfon 93 319 23 00 o el correu mhita@eic.cat).

      

Share This Post