Principals novetats del Nou Reglament de Producció Ecològica
La nova legislació sobre agricultura ecològica, que entrarà en vigor l’1 de gener de 2022 , pretén reflectir l’evolució del sector al seu ràpid creixement, garantint una competència lleial per als agricultors i, alhora, evitar el frau i mantenir la confiança de els consumidors.
El Nou R(UE) 2018/848 persegueix una sèrie d’ objectius :
- Simplificar les normes de producció gràcies a la supressió progressiva d‟una sèrie d‟excepcions i exclusions.
- Reforçar el sistema de control mitjançant mesures preventives més estrictes i controls rigorosos al llarg de tota la cadena de subministrament.
- Els productors de països no pertanyents a la UE hauran de complir les mateixes normes que els productors de la UE.
- Estendre l’àmbit d’aplicació de les normes de producció ecològica a una llista més àmplia de productes (per exemple, la sal, el suro, la cera d’abelles, el mat, les fulles de vinya i els margallons) i hi haurà normes de producció suplementàries (per exemple, per cérvols, conills i aus de corral).
- La certificació serà més fàcil per als petits agricultors gràcies a un nou sistema de certificació de grup.
- Adoptar un enfocament més uniforme per reduir el risc de contaminació accidental per plaguicides.
- Eliminar progressivament les exempcions aplicables a la producció en llits demarcats als hivernacles.
A continuació posem al vostre abast una sèrie de diapositives que resumeixen les principals novetats del Nou Reglament: