Inici » Àgora » “L’Enginyeria que alimenta el món”. Article de Domènec Vila, delegat de Lleida del COEAC, publicat al Diari Segre

“L’Enginyeria que alimenta el món”. Article de Domènec Vila, delegat de Lleida del COEAC, publicat al Diari Segre

“L’Enginyeria que alimenta el món”. Article de Domènec Vila, delegat de Lleida del COEAC, publicat al Diari Segre

El Diari Segre, en l’apartat  col·legis professionals del 18 de desembre 2021 ha publicat  article de Domènec Vila, delegat de Lleida del COEAC.

Article

La professió d’enginyer agrònom està esdevenint, acceleradament, una professió de gran importància per a les societats, tant per les occidentals com per als països emergents. En el cas dels darrers, han d’assegurar la producció d’aliments de qualitat i en quantitat suficient per proveir d’aliments a la creixent població d’aquests països. Molts d’aquests estan vivint, afortunadament, un important increment de la disponibilitat de riquesa que comporta una exigència d’alimentació més variada i saludable.

Per contra, les societats occidentals com la nostra, amb una evolució demogràfica molt marcada per l’envelliment de la població i per la incorporació de persones migrants de molts racons del món, han d’assegurar un nivell de qualitat dels aliments cada cop més exigents. Aquest increment de la qualitat va associat a una demanda de major varietat d’aliments i uns atributs complementaris que cada cop condicionen en major mesura tota la cadena de valor. Els aliments han d’anar acompanyats d’atributs com la sostenibilitat, l’adequació de les tendències en el consum i una major exigència en el control sobre les dietes, cada cop més diverses i adaptades a les necessitats dels diferents col·lectius.

I la producció d’aliments requereix també la seva transformació i distribució per arribar en les millors condicions de qualitat i quantitat a les persones que els consumiran. En tota aquesta cadena la figura de l’enginyeria agrònoma hi participa assegurant la producció primària òptima, dissenya i controla els processos de transformació i emmagatzematge i verifica i controla processos de distribució per assegurar la correcta gestió i el control de la qualitat.

Per això, des del Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya estem fomentant la incorporació de més joves en els estudis que ofereixen les nostres universitats, hem dissenyat un programa d’acompanyament per la seva incorporació efectiva a la professió i, sota el lema “L’Enginyeria que alimenta el món” estem difonent la importància d’aquesta professió per al futur de les nostres societats.

Publicació diari Segre

Consulta l’article aquí

Share This Post