La secretària tècnica del Col·legi Maria Jesus Ortiz va assistir virtualment el dijous 30 de juny a la cinquena reunió del Comitè Estratègic del Projecte Interreg Europe QUALIFY, en el qual van assistir una cinquantena de persones més, totes elles representants de la indústria agroalimentària, universitats, centres de recerca, associacions de consumidors, etc.
El Pla d’acció del projecte Qualify consta de dos eixos principals, un dels quals centrat en la sensibilització i creació de xarxes formatives i d’assessorament, i un segon més focalitzat en la innovació i digitalització. En ambdós casos plantejats i dirigits a les PIME agroalimentàries catalanes. Amb aquesta reunió es tanca la primera fase del projecte amb la presentació del Pla d’acció per a Catalunya, que recull les actuacions que es duran a terme i que estan emmarcades en el Pla estratègic de l’alimentació de Catalunya (PEAC) (2021-2026).
La sessió va començar amb la salutació institucional del Sr. Joan Gòdia, director general d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia, del DACC. A continuació, la subdirectora general d’Inspecció i Control Agroalimentari, Sra. Glòria Cugat, va fer una breu presentació agraint la presència i col·laboració dels assistents a la reunió. Seguidament va ser el torn de les ponències de la Sra. María Llarena Reino, tècnica coordinadora interna del projecte QUALIFY, i el Sr. Ferran Ribas, soci i consultor de l’empresa GHQ Assessors SL.
Posteriorment, va tenir lloc una sessió taller organitzada en grups de treball que va tenir com a objectiu comptar amb les opinions de tots els actors a l’hora de concretar les actuacions proposades al Pla d’acció Qualify per a Catalunya.
A continuació, va ser el torn de la ponència de la Sra. Núria Canela, directora de la Unitat de Ciències Òmiques de liEurecat (Centre Tecnològic de Catalunya), i per finalitzar, la Sra. Glòria Cugat va fer unes breus conclusions de la jornada, i va convidar els assistents a fer una sessió de networking.
La segona fase del projecte, que començarà l’1 d’agost i que tindrà una durada d’un any, suposarà la posada en marxa i la implementació d’aquest Pla d’acció mitjançant la consecució de les diferents accions recollides per tractar d’assolir l’objectiu principal del projecte: “Incrementar la competitivitat de les PIME agroalimentàries catalanes, posant en valor l’autenticitat i qualitat dels seus processos i productes i combatent el frau alimentari.”
Font: Web Gencat
Més informació