Inici » Àgora » X edició del Premi Ramon Margalef d’Ecologia

X edició del Premi Ramon Margalef d’Ecologia

X edició del Premi Ramon Margalef d’Ecologia

Organitza: Generalitat de Catalunya. Secretaria del Premi Ramon Margalef d’Ecologia.

La dotació del Premi és de vuitanta mil euros i una peça única i simbòlica en memòria de Ramon Margalef

Ha estat convocada la desena edició del Premi Ramon Margalef d’Ecologia. El guardó, d’àmbit internacional, té com a objectiu el reconeixement d’aquelles persones, entitats o col·lectius d’arreu del món que s’hagin distingit de manera excepcional en el conreu de la ciència ecològica. La dotació del Premi és de vuitanta mil euros i una peça única i simbòlica en memòria de Ramon Margalef. En edicions anteriors, han estat premiats els científics Daniel Simberloff, Juan Carlos Castilla, Simon A. Levin, Paul Dayton, John Lawton, Harold Mooney, Daniel Pauly, Paul R. Ehrlich i Sallie W. Chisholm.

El termini per presentar les candidatures acaba el proper 16 de maig de 2014 i s’han d’adreçar a la Secretaria Tècnica del Premi Ramon Margalef, al Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya. El seu contingut pot ser enviat anticipadament per correu electrònic a la Secretaria del Premi.

Les candidatures les presenten institucions universitàries, escoles superiors, centres de recerca, acadèmies científiques o amb branques científiques, persones guardonades amb aquest premi en convocatòries anteriors i persones que hagin estat membres del jurat. Excepcionalment, es poden admetre candidatures presentades a títol personal per persones de reconegut prestigi en l’àmbit de la ecologia.

El Premi Ramon Margalef va ser creat per la Generalitat de Catalunya l’any 2004 per honorar la memòria del professor Ramon Margalef (Barcelona, 1919-2004), que va dur a terme una tasca científica i intel·lectual de primera magnitud en el camp de l’ecologia moderna, fins al punt de ser-ne considerat un dels màxims exponents mundials.

Informació relacionada

Share This Post