Coneix el consumidor com funciona el sector alimentari?
En el marc de col·laboració del CGCOIA i ANIA, en la campanya “Si yo no produzco, tú no comes”, s’ha posat en marxa una nova iniciativa:
- “Si yo no produzco, tú no comes” llança un document dirigit als consumidors perquè coneguin de primera mà el funcionament del Sistema Europeu de Producció, fent valdre l’imprescindible paper de la nostra cadena alimentària.
- Entre les iniciatives d’aquesta campanya, els impulsors han establert un acord amb diverses associacions de consumidors per a afavorir el dret a la informació d’aquests en matèria de la cadena de valor, salut, seguretat alimentària i la lluita contra la desinformació.
Madrid, 8 de gener de 2024.- “Si yo no produzco, tú no comes” (SYNPTNC), iniciativa impulsada per Agrifood Comunicació i Cooperatives Agro-alimentàries d’Espanya, ha elaborat un document enfocat als consumidors perquè coneguin de primera mà el funcionament del Sistema Europeu de Producció, fent valdre l’imprescindible paper de la nostra cadena alimentària. El document s’emmarca en l’acord que Agrifood Comunicació ha signat amb diverses associacions de consumidors (FUCI, AVACU-*CECU, UNAE i UCAUCE) per a afavorir el dret a la informació en matèria de la cadena de valor, salut, seguretat alimentària i lluitar així contra la desinformació que existeix avui dia per a la societat. Tota la persona interessada pot accedir a aquest document a través d’aquest enllaç.
No obstant això, es tracta d’un sector invisible que resulta un blanc fàcil per a aquells que volen desprestigiar-li, però que malgrat la difícil situació econòmica que viuen les empreses, per l’increment de costos, la falta de matèries primeres, mà d’obra i altres mitjans de producció necessaris per a desenvolupar la seva activitat, el sector alimentari és capaç de generar aliments per a la societat a bastament i a preus raonables.
El document també centra la seva atenció sobre el paper que té l’aigua en la producció d’aliments, així com en l’ús eficient que realitzen cada dia més els agricultors, ramaders i indústria alimentària, ja que és un recurs bàsic perquè el menjar i beguda arribin a les nostres taules en tot moment.
Si vols conèixer més d’aquesta iniciativa, podràs obtenir informació en la pàgina web o al telèfon 91 721 79 29.