Inici » Àgora » El Departament d’Agricultura millora el seu apartat web d’estadístiques i preus agroalimentaris

El Departament d’Agricultura millora el seu apartat web d’estadístiques i preus agroalimentaris

El Departament d’Agricultura millora el seu apartat web d’estadístiques i preus agroalimentaris
En aquest espai trobareu tota la informació relacionada amb estadístiques agrícoles, ramaderes, forestals, pesquers i agroalimentàries, així com els preus dels productes agraris

Nou apartat web d’estadístiques i preus agroalimentaris

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha canviat de dalt a baix el seu apartat web relacionat amb les estadístiques agroalimentàries i els preus agraris per tal de millorar-ne la difusió, en base a facilitar al sector agroalimentari i a tots els ciutadans l’accés a les dades i consegüentment millorar-ne la transparència.

 

En aquest sentit, s’ha passat de tenir tota la informació relacionada amb estadístiques agrícoles, ramaderes, forestals, pesqueres, agroalimentàries, l’estructura de les explotacions agràries i les estadístiques econòmiques en 9 blocs, en comptes dels 25 en què s’agrupava anteriorment, amb la qual cosa es facilita que l’usuari trobi el que cerca al primer cop d’ull.

El nou plantejament també dona més rellevància a l’Observatori Agroalimentari de Preus, espai on es publica tota la informació disponible sobre preus dels productes agraris, d’entre els quals es pot destacar: Preus en Llotges i mercats, preus percebuts pel pagès, preus dels inputs i salaris que paga el pagès, preus de posttransformació…

Des de l’any passat, en aquest mateix espai, també es publiquen els nous preus captats per l’Observatori, anomenats Preus sectorials de referència, els quals s’obtenen en el sector de la fruita de pinyol i en el sector de la fruita seca. A partir del mes de setembre, s’ampliarà la publicació d’aquests preus de referència a la fruita de llavor i, en un futur, la captació de preus s’ampliarà a més sectors i a altres fases de la cadena de comercialització dels productes agroalimentaris.

Font: DARP

Share This Post