Inici » Àgora » El Govern amplia al 15 de maig el termini per a sol·licitar ajudes de la PAC

El Govern amplia al 15 de maig el termini per a sol·licitar ajudes de la PAC

El Govern amplia al 15 de maig el termini per a sol·licitar ajudes de la PAC

El Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) ha publicat aquest dissabte una ordre que amplia fins al 15 de maig la data límit per a la presentació de la sol·licitud única d’ajudes de la Política Agrària Comuna (PAC)

El ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, ha assegurat en un comunicat que la decisió busca donar “més tranquil·litat” als beneficiaris de la PAC a l’espera que la Comissió Europea desenvolupi el reglament comunitari per estendre el termini fins al 15 de juny, com han sol·licitat Espanya i altres països.

L’ordre ministerial ha estat publicada al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) per tal que cap agricultor tingui problemes per sol·licitar els ajuts d’aquest any, el que en un principi s’havia de fer entre l’1 de febrer i el 30 d’abril.

Les comunitats autònomes estan potenciant els mitjans telemàtics per facilitar la presentació de la petició sense necessitat de desplaçar-se, davant les limitacions als moviments de persones que regeixen a Espanya des de dissabte passat, quan es va decretar l’estat d’alarma per fer front a la pandèmia per coronavirus.

En cas de no poder omplir totes les dades requerides, aquests es podran completar o corregir amb posterioritat, garantint així els processos de gestió i pagament. La Comissió Europea ja ha ofert als països estendre el termini fins al 15 de juny i, quan es publiqui el reglament amb els canvis, a Espanya “es prendran les mesures necessàries per prorrogar el termini fins aquesta data en funció de l’evolució de l’estat d’alarma “, segons la nota.

Font: Expansion

Documentació relacionada

  • Ordre APA / 269/2020, de 19 de març, per la qual s’amplia el termini de presentació de la sol·licitud única, per a l’any 2020, que estableix l’article 95 de Reial Decret 1075/2014, de 19 de desembre, sobre la aplicació a partir de 2015 dels pagaments directes a l’agricultura ia la ramaderia i altres règims d’ajuda, així com sobre la gestió i control dels pagaments directes i dels pagaments a el desenvolupament rural
  • Altres

 

Share This Post