Inici » Àgora » Jornada PATT “La Sostenibilitat, factor clau en el sector agroalimentari” organitzada pel Col·legi

Jornada PATT “La Sostenibilitat, factor clau en el sector agroalimentari” organitzada pel Col·legi

Jornada PATT “La Sostenibilitat, factor clau en el sector agroalimentari” organitzada pel Col·legi

Com es gestiona la SOSTENIBILITAT des dels diferents esglaons de la cadena de valor del sector agroalimentari? Aquesta va ser la premissa de la jornada tècnica sobre sostenibilitat que va tenir lloc el passat dimarts 16 de maig a la Seu del Col·legi a Barcelona, i que estava inclosa dins del Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT) de Ruralcat.

La jornada va arrencar amb el parlament de benvinguda de la degana Conxita Villar i del president de la Comissió d’Indústries Agroalimentàries Fernando Ortega; aquest últim va fer de moderador de la sessió.

El primer ponent va ser el company i vocal de Lleida del COEAC Víctor Falguera, que va parlar sobre “la sostenibilitat i el sector agroalimentari, una parella indivisible”. Seguidament, va ser el torn del responsable de producció de L’Olivera Pau Moragas, que explicà “com implementar i donar valor a la sostenibilitat en una explotació agrària”. La jornada va continuar amb la ponència de Jordi Duch, director corporatiu industrial de Noel Alimentària, que tractà el tema de “la gestió de la sostenibilitat en la indústria de transformació alimentària”. El va seguir la ponència de Rafael Oncins, director de responsabilitat social empresarial de Supsa SupermercatsPlusfresc, sota el títol “la sostenibilitat en la decisió de compra del consumidor”. I finalment va ser el torn del director general de l’IRTA Josep Usall, que va tancar la ronda de ponències parlant de “com pot ajudar l’R+D+I a la millora de la sostenibilitat del sector agroalimentari”.

Un cop finalitzades les presentacions de tots els ponents, aquests es van asseure a la taula i el company Fernando Ortega va moderar la taula rodona final, la qual va cloure la jornada, amb unes reflexions molt interessants per part de tots ells.

Presentacions dels ponents

       

Share This Post