La Universitat de Girona és una de les Universitats que imparteix el Màster Interuniversitari en Enginyeria Agronòmica
Des del 2019 el Màster en Enginyeria Agronòmica (MENAG) que habilita per a l’exercici de la nostra professió s’imparteix en col·laboració de quatre universitats catalanes, una d’elles la Universitat de Girona. Per això, aquest any se’ns ha convidat a participar en el Fòrum Industrial que organitza cada any l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona, una trobada entre entitats i estudiants per a donar a conèixer ofertes de feina i altres aspectes del mercat laboral.
Aquest any, el Fòrum ha tingut lloc el dia 29 d’abril en format virtual. Per primera vegada, el Col·legi i l’Associació hi ha participat per mitjà d’un stand informatiu al qual s’ha habilitat un xat a disposició dels estudiants connectats. A més, hem participat a la Jornada d’Orientació Laboral de l’àmbit agroalimentari juntament amb altres empreses punteres del sector i el Col·legi d’Enginyers Tècnics Agrícoles i Forestals.
La secretaria tècnica Maria Jesus Ortiz ha realitzat una presentació on ha parlat sobre les tasques del perfil professional dels enginyers i enginyeres agrònoms, així com, del Màster Interuniversitari en Enginyeria Agronòmica i dels valors i serveis que aporta pertànyer al Col·legi i Associació d’Enginyers Agrònoms de Catalunya com són: la col·lectivitat, el suport a l’exercici de la professió, el foment de l’ocupació, l’assessorament fiscal i laboral, etc. A més, s’han explicat els beneficis de la certificació Professional Engineer de l’AQPE.
Per últim, s’ha explicat la opció dels estudiants de poder començar a formar part gratuïtament a través de la preassociació i als professionals de titulacions afins de gaudir dels avantatges de pertànyer al col·lectiu a través de l’Associació de l’Enginyeria Agronòmica.